Slováci sa počas pandémie krotili, spotreba čokolády klesla o stovky gramov na osobu
Údaje zverejnil Štatistický úrad SR pri príležitosti Dňa čokolády.
Filtrovať podľa kategórie
Údaje zverejnil Štatistický úrad SR pri príležitosti Dňa čokolády.
Talian mal podľa miestnych zabiť pri hádke iného muža.
Občanov Slovenska preto rezort zahraničia vyzýva, aby svoje rozhodnutie ešte zvážili.
Záchranári, i napriek znižujúcej sa šance na nájdenie živých, pokračujú vo svojom úsilí.
Nočnej zábave v krajine dočasne opäť odzvonilo.
Ťažkosti môžu zamestnancovi vzniknúť pri pokuse vziať si hypotéku, ale aj pri neskoršom uplatňovaní nároku na dôchodok.
Dobrovoľní hasiči pomáhajú profesionálom pri hasení požiarov, ale aj riešení situácií pri povodniach.
Poslankyňa Európskeho parlamentu Miriam Lexmann (KDH/EĽS) je spoluautorkou rezolúcie Európskeho parlamentu ku Hongkongu.
Súčasťou balíka daňových zmien, ktoré navrhuje Organizácia pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj (OECD), je aj snaha, aby najväčšie nadnárodné firmy platili dane v krajinách, kde...
Preklasifikovanie pánd prišlo po tom, ako ich počet vo voľnej prírode dosiahol hranicu 1800 jedincov.
10.7.2021 (Webnoviny.sk) – Slováci vlani počas pandémie zjedli menej čokolády ako rok predtým. Celková spotreba čokolády a čokoládových cukroviniek na Slovensku v roku 2020 klesla v priemere o 400 gramov na obyvateľa. Vyplýva to z predbežných údajov Štatistického úradu SR, ktoré zverejnil pri príležitosti Dňa čokolády.
Minulý rok vychádzala na jedného človeka spotreba 3,9 kilogramu čokolády, pričom v roku 2019 to bolo podľa definitívnych údajov 4,3 kilogramu. Najvyššia spotreba čokolády bola na Slovensku v rokoch 2012 a 2014, keď každý občan SR bez rozdielu veku skonzumoval v priemere za rok 5,1 kilogramu čokolády alebo čokoládových cukroviniek.
Priemerné ceny čokolády sa v porovnaní s priemerom predošlých piatich rokov zvýšili iba mierne. Pri mliečnej čokoláde boli vyššie o 2,4 percenta a na varenie o 1,5 percenta. Tabuľka 100 g mliečnej čokolády stála minulý rok v priemere 1,1 eura a tabuľka čokolády na varenie 80 centov.
Minulý rok vývoz čokolády zo Slovenska prevýšil jej dovoz o 6,1 milióna tony. Zo Slovenska sa vyviezlo spolu viac ako 57-tisíc ton čokolády v hodnote 227,6 milióna eur. Najviac čokolády a čokoládových výrobkov sa vyviezlo do Maďarska, Českej republiky, Poľska, Rakúska a do Spojeného kráľovstva.
Súčasne sa na Slovensko vlani priviezlo viac ako 50-tisíc ton čokolády, čo predstavovalo hodnotu necelých 215 miliónov eur. Najväčší objem čokolády prišlo z Nemecka, Českej republiky, Poľska, Rakúska a Francúzska.
Viac k témam: čokoláda, Ekonomické dopady koronavírusu, spotreba
Zdroj: Webnoviny.sk – Slováci sa počas pandémie krotili, spotreba čokolády klesla o stovky gramov na osobu © SITA Všetky práva vyhradené.