Gastrosektor sa stále nevrátil do starých koľají, podniky pociťujú nižšiu návštevnosť a nedostatok personálu
Kým v roku 2019 udávalo návštevu prevádzok viackrát za týždeň 44 percent opýtaných, dnes je ich zhruba 29 percent.
Filtrovať podľa kategórie
Kým v roku 2019 udávalo návštevu prevádzok viackrát za týždeň 44 percent opýtaných, dnes je ich zhruba 29 percent.
Podvodníci zasielajú daňovníkom email, v ktorom ich informujú „o nedostatkoch v daňovom priznaní“.
Po prerokovaní Správy o plnení úloh Vojenského spravodajstva za rok 2021 to médiám povedal minister obrany Jaroslav Naď.
Odvolací súd Rathovi v druhej vetve jeho korupčnej kauzy predĺžil sedemročný trest o rok.
Nemecký kancelár sa vyslovil za to, aby sa Ukrajina stala kandidátom na členstvo v Európskej únii.
Ruský prezident Vladimir Putin podpísal dekrét o zjednodušenom postupe prijímania ruského občianstva pre obyvateľov Záporožskej a Chersonskej oblasti na Ukrajine.
Hoci rozsudok Najvyššieho súdu SR z roku 2019 napadol Lemikon dovolaním a neskôr aj ústavnou sťažnosťou, výsledok sporu ostal nezmenený a víťazstvo Tiposu sa potvrdilo.
Ak by parlament podľa predsedu strany Sme rodina Borisa Kollára opätovne neschválil tzv. prorodinný balíček, išlo by o zatiaľ jedinú pomoc pre rodiny.
Imrich Juročko podľa orgánov činných v trestnom konaní svojho otca zavraždil pre zištný motív.
Podľa obžaloby vo vlastnej záhradnej chatke polial svoju priateľku benzínom a podpálil.
21.6.2022 (Webnoviny.sk) – Počet hostí sa stále nevrátil do starých koľají a početnosť návštev klesla na raz týždenne. Podniky zápasia s nedostatkom kvalifikovaného personálu. K zlepšeniu situácie neprispieva ani ekonomická neistota a odliv profesionálneho personálu. Kým v roku 2019 udávalo návštevu prevádzok viackrát za týždeň 44 percent opýtaných, dnes je ich zhruba 29 percent.
Raz týždenne si dopraje gastronomický zážitok 27 percent, čo je oproti roku 2020 nárast o 10 percent. Hlavným dôvodom bola potreba šetriť a tiež zvyk variť si doma, prípadne si jedlo a nápoje objednať formou donášky. Informovala o tom hovorkyňa Plzeňského Prazdroja Slovensko Zdenka Huňady v tlačovej správe.
„Počas prvej vlny pandémie sme na zmiernenie jej dopadov na pomoc krčmám a reštauráciám podnikli kroky v hodnote 4 miliónov eur. V čase zvoľnenia sme na podporu prevádzok spustili vôbec najväčšiu kampaň v histórii, keď sme k prvému kúpenému čapovanému pivu dali ľuďom druhé, na náš účet. Pri ďalších vlnách sme sa sústredili na pomoc s vybavením podnikom a teraz je čas na personálne zázemie a jasnú víziu,“ uvádza obchodný riaditeľ Plzeňského Prazdroja Slovensko Martin Grygařík.
Podľa neho v rámci reštartu okrem plošnej analýzy ponúkajú aj rozvojové programy zamerané na manažment a hospodárenie podniku či digitálny marketing, ale aj školenia personálu.
„V máji 2020 zažívalo gastro svoj vrchol, na jednu pracovnú pozíciu reagovalo 45 záujemcov, v apríli 2022 to bolo necelých 10 uchádzačov. Momentálne je na trhu cez 1 200 inzerátov,“ doplnila generálna riaditeľka Profesia.sk Ivana Molnárová.
Aktuálne je najväčšou motiváciou pre návrat do tejto oblasti vyšší plat, istota pracovného miesta a lepšie pracovné podmienky.
Viac k témam: COVID-19, Ekonomické dopady koronavírusu, Gastrosektor, Reštaurácie
Zdroj: Webnoviny.sk – Gastrosektor sa stále nevrátil do starých koľají, podniky pociťujú nižšiu návštevnosť a nedostatok personálu © SITA Všetky práva vyhradené.