Európska komisia zaradila Trenčiansku borovičku do registra chránených označení pôvodu
Má výraznú, jemne sladkú a korenistú dlhotrvajúcu chuť a vôňu po borievkach a mierne olejnatú konzistenciu pri tečení.
Filtrovať podľa kategórie
Má výraznú, jemne sladkú a korenistú dlhotrvajúcu chuť a vôňu po borievkach a mierne olejnatú konzistenciu pri tečení.
Vojaci sa na východe Ukrajiny snažia udržať pozície oproti intenzívnemu ruskému tlaku pozdĺž častí frontovej línie.
Štvrtok očami fotografov.
Ukrajinský diaľkový dron zasiahol vo štvrtok rafinériu ruského energetického giganta Gazprom v Baškirsku.
Otvoril tak cestu pre medzinárodný zatykač na Tomasza Szmydta na základe obvinení zo špionáže.
Kritici rozhodnutia nechať Izrael súťažiť poukazujú na to, že Rusko v roku 2022 po spustení invázie na Ukrajinu zo súťaže vylúčili a to isté sa stalo Bielorusku rok predtým pre...
Rokovanie sa týkalo kontroly ministerstva spravodlivosti na Najvyššom súde SR.
Deň Európy si členské krajiny EÚ v stredu a vo štvrtok pripomínajú rozsvietením niektorých pamiatok a budov v európskych farbách.
Rokovanie začne v piatok o 9:00 a bude pokračovať aj po 16:00.
Podpora Ukrajiny zo strany jej mladého národa je bezpodmienečná, a to napriek tomu, že Kyjev neuznal nezávislosť Kosova.
9.5.2024 (SITA.sk) – Európska komisia zaradila Trenčiansku borovičku do registra chránených označení pôvodu. Tento destilát sa vyrába v meste Trenčín.
Úspešne sa predáva už viac ako 100 rokov vďaka svojej preslávenej kvalite, typickej chuti a dodržiavaniu tradičného výrobného procesu. Informovala o tom vo štvrtok hovorkyňa Zastúpenia Európskej komisie v SR Ingrid Ludviková.
Trenčianska borovička Juniperus je číra, bezfarebná liehovina s obsahom alkoholu 42 percent s výraznou arómou a intenzívnou, príjemnou chuťou borievky obyčajnej a červenej. Vyrába sa z vyzretého borievkového destilátu, rafinovaného neutrálneho destilátu a tekutého cukru. Kľúčovou zložkou, ktorá dodáva liehovine jej špecifické vlastnosti a charakteristickú chuť, je borievkový destilát.
Chuť získava najmä pevným percentuálnym podielom vyzretého borievkového destilátu, ktorý sa vyrába dvojstupňovou destiláciou fermentovanej zápary z plodov borievky obyčajnej a borievky červenej. Má výraznú, jemne sladkú a korenistú dlhotrvajúcu chuť a vôňu po borievkach a mierne olejnatú konzistenciu pri tečení.
Viac k témam: Alkohol, register
Zdroj: SITA.sk – Európska komisia zaradila Trenčiansku borovičku do registra chránených označení pôvodu © SITA Všetky práva vyhradené.