Video: Sever Filipín zasiahlo silné zemetrasenie, zomrelo niekoľko ľudí a desiatky sa zranili
Zemetrasenia zobudili obyvateľov ostrovov a búrali ich domy postavené z kameňa a dreva.
Filtrovať podľa kategórie
Zemetrasenia zobudili obyvateľov ostrovov a búrali ich domy postavené z kameňa a dreva.
Treba dbať na čistotu vlastných rúk a všetkých plôch a vybavenia, ktoré sa používajú pri varení a spracúvaní potravín.
Britská polícia niekoľko rokov usilovne vyšetrovala tajný spolok v najvyšších vládnych kruhoch, ktorý mal sexuálne zneužívať deti.
Rast hospodárstva na Slovensku podľa S&P podporujú úspešné investície a domáca spotreba.
Policajtom prišli na pomoc kolegovia z okolitých staníc a dočasne zadržali ďalších dvoch mladíkov.
Prevrátenie sa člnov bolo tento rok najhoršou stredomorskou tragédiou, uviedol Šéf Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov Filippo Grandi.
Hnutie Taliban kontroluje približne polovicu Afganistanu a pokračuje v každodenných útokoch.
Čísla sú prekvapivé aj preto, že prichádzajú v čase, keď Twitter začal odhaľovať a mazať veľké množstvá falošných profilov.
Súčasťou dodávky bolo 60 tankov a obrnených vozidiel.
Zaujímavosťou je, že žiaden z 254 budúcich poslancov za Zelenského stranu ešte poslancom nikdy nebol.
27.7.2019 (Webnoviny.sk) – Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) pripravil pre verejnosť sériu odporúčaní, ako minimalizovať riziko nákaz z potravín v domácnosti.
Ako agentúru SITA informovala Jozefína Kaššová z komunikačného referátu ÚVZ, v prvom rade treba dbať na čistotu, jednak vlastných rúk a jednak všetkých plôch a vybavenia, ktoré sa používajú pri varení a spracúvaní potravín.
Dôležité je aj správne uskladnenie potravín a ich oddeľovanie. Napríklad mäso, ryby a morské živočíchy treba oddeľovať od ostatných potravín, aby sa zabránilo prenosu prípadných choroboplodných mikroorganizmov. Tiež by sa mali používať zvlášť nože a pomôcky na spracovanie surového mäsa a zvlášť pre uvarené hotové jedlá.
ÚVZ radí, že najmä mäso, hydina a morské živočíchy by mali byť dôkladne uvarené. Polievky a vývary musia dosiahnuť teplotu aspoň 70 stupňov Celzia, pri mäsových jedlách má byť šťava číra, nie ružová. Uvarené jedlá by nemali stáť pri izbovej teplote viac ako dve hodiny.
„Všetky uvarené a rýchlo skaze podliehajúce potraviny rýchlo schlaďte, napríklad premiešaním v nádobe so studenou vodou a následne umiestnite v chladničke,“ zdôrazňuje ÚVZ s tým, že servírované jedlo má mať teplotu viac ako 60 stupňov Celzia.
Na záver ÚVZ upozorňuje, že na varenie sa musí používať len pitná voda a čerstvé potraviny, ktoré ne sú po uplynutí dátumu trvanlivosti. Zeleninu a ovocie treba dôkladne umývať pod tečúcou pitnou vodou.
Viac k témam: ÚVZ Úrad verejného zdravotníctva SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Úrad verejného zdravotníctva pripravil odporúčania, ako minimalizovať riziko nákaz z potravín © SITA Všetky práva vyhradené.