Vychádza kniha obľúbeného kuchára Pavla Pospíšila
Uznávaný expert na gastronómiu, televízna kuchárska hviezda a prvý československý držiteľ michelinskej hviezdy Pavel Pospíšil vydáva kuchársku knihu Moja cesta k Michelinu....
Filtrovať podľa kategórie
Uznávaný expert na gastronómiu, televízna kuchárska hviezda a prvý československý držiteľ michelinskej hviezdy Pavel Pospíšil vydáva kuchársku knihu Moja cesta k Michelinu....
DKV ponúka v rámci svojich mýtnych služieb online správu elektronických známok pre Estónsko, Lotyšsko a Litvu. BRATISLAVA 6. decembra 2018 (WBN/PR) – DKV Euro Service, popredný...
Vyplácanie dôchodkov Sociálnou poisťovňou počas Vianoc. BRATISLAVA 6. decembra (WebNoviny.sk) – Sociálna poisťovňa upozorňuje poberateľov dôchodkov v hotovosti prostredníctvom...
Bývalý riaditeľ televízie Markíza čelí tiež obvineniam z podvodu v prípade miliónových zmeniek. BRATISLAVA 6. decembra (WebNoviny.sk) – Vyšetrovateľ navrhol obžalovať Pavla R. pre...
V stredu sa na amerických trhoch neobchodovalo, pretože v krajine vyhlásili štátny smútok vzhľadom na úmrtie bývalého prezidenta USA Georgea H.W. Busha. NEW YORK 6. decembra...
Diskontný reťazec odbremení životné prostredie o 125 ton plastu ročne. BRATISLAVA 6. decembra 2018 (WBN/PR) – V žiadnej zo 134 predajní spoločnosti Lidl Slovenská republika si už...
Sedemdesiatsedemročný duchovný čelí obvineniu zo zneužitia siedmich obetí, väčšina z nich boli miništranti. MANILA 6. decembra (WebNoviny.sk) – Filipínske úrady zatkli amerického...
Voči paktu o migrácii z dielne OSN má vážne výhrady najsilnejšia strana belgickej vlády N-VA. Zatiaľ ustúpila, no problém sa môže ľahko vrátiť pri podpise paktu. BRUSEL 5....
Jeho ostatky neskôr prevezú do texaského Houstonu, kde sa vo štvrtok uskutoční súkromný rodinný pohreb. WASHINGTON 5. decembra (WebNoviny.sk) – Rakvu s telom bývalého amerického...
Ukrajinský prezident Petro Porošenko sa podľa vlastných slov viackrát snažil zatelefonovať Vladimirovi Putinovi. Ten však jeho pokusy ignoroval. MOSKVA 5. decembra (WebNoviny.sk)...
BRATISLAVA 6. decembra 2018 (WBN/PR) – Uznávaný expert na gastronómiu, televízna kuchárska hviezda a prvý československý držiteľ michelinskej hviezdy Pavel Pospíšil vydáva kuchársku knihu Moja cesta k Michelinu. Nájdete v nej 64 unikátnych receptov z ciest i jeho príťažlivý životný príbeh. Nazrite do kuchyne toho najlepšieho z gastronomického umenia kuchárskej legendy!
Pavel Pospíšil v novej knihe popisuje svoj cestu medzi svetovú kuchársku špičku. Zároveň prináša zbierku originálnych receptov, ktoré sú navyše celkom jednoduché. Kniha je koncipovaná cez krajiny, v ktorých Pavel Pospíšil žil a pôsobil. V ôsmych kapitolách nájdu čitatelia recepty z Nemecka, Švajčiarska, Slovenska, Francúzska, Malorky, ale aj tradičné jedlá z rodnej Moravy. Každý recept je doplnený o informácie o časovej náročnosti, takže si čitatelia môžu varenie dobre naplánovať.
Rodák z českého Zlína sa v knihe podelil aj o to, čo stojí za jeho úspechom a ako sa stal jedným z najuznávanejších svetových kuchárov. Málokto vie, že Pavel Pospíšil sa pôvodne nechcel stať kuchárom, ale maliarom. V druhej polovici šesťdesiatych rokov odišiel na stáž do východného Berlína. Po asi piatich rokoch si v Baden-Badene založil vlastný podnik, v ktorom získal preslávenú michelinskú hviezdu. V súčasnosti je už cez dvadsať rokov majiteľom reštaurácie, ktorá patrí medzi najlepšie v Nemecku. Na Slovensku je tvárou televíznej relácie Tajomstvo mojej kuchyne.
„Na kuchárskom remesle je krásne, že nemá koniec. Ostatní remeselníci, ako sú tesári, stolári či murári sa v určitom okamihu dostanú na koniec svojich zručností. Ale vo varení to nikdy nekončí,“ hovorí prvý Pavel Pospíšil.
Prečítajte si zaujímavý príbeh uznávaného kuchárskeho majstra, ktorý svojim umením zaujal nemecké maškrtné jazýčky a ochutnajte jedlá ôsmich krajín, kde pôsobil ako kuchár. Kniha Moja cesta k Michelinu, ktorá vychádza pod značkou Kontrast, je dostupná od jesene v slovenských kníhkupectvách a v online obchodoch.
Viac k témam: kniha, kuchárska kniha, Pavel Pospíšil
Zdroj: Webnoviny.sk – Vychádza kniha obľúbeného kuchára Pavla Pospíšila © SITA Všetky práva vyhradené.