Slováci prichádzajú pre zmrazené stravné o peniaze, ceny v reštauráciách totiž stále rastú
Pre zmrazenie rastu stravného by v súčasnosti reštaurácie i rodiny mali potenciálne až o jeden stravný lístok mesačne navyše.
Filtrovať podľa kategórie
Pre zmrazenie rastu stravného by v súčasnosti reštaurácie i rodiny mali potenciálne až o jeden stravný lístok mesačne navyše.
Keďže deti teraz okrem iného čaká aj postupný návrat k stravovaciemu režimu mimo domova, spoločnosť BILLA rodičom pripomína, že ideálny detský jedálniček by malo tvoriť päť jedál...
Hoci si zákazník objedná tovar online, často mu okrem elektronickej faktúry zašle predajca aj tú papierovú.
Farbu do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky (RAPEX) nahlásil kontrolný orgán v Taliansku.
Sulík zároveň uviedol, že nijakým spôsobom nebudú spochybňovať Hegerove kompetencie.
Štátny tajomník Martin Fecko v korupčnej kauze spolupracoval s políciou.
Záverečné argumenty oboch strán odzneli v pondelok a porota hneď začala diskutovať o verdikte.
Miroslav Kollár bol predtým členom strany Za ľudí, ktorú po nezhodách v koalícii opustil 17. februára.
Informácie od občanov totiž prispejú k výskumu zemetrasení a ich účinkov na území Slovenska.
Čadčiansky primátor si vlani počas pandemickej situácie nechal znížiť plat.
20.4.2021 (Webnoviny.sk) – Napriek medziročnému rastu cien v reštauráciách o 3,9 % ostáva stravné aj naďalej zmrazené do konca roka. Ak by sa zvyšovalo podľa bežných pravidiel, jeho zvýšenie by nastalo už v polovici minulého roka.
Slováci by tak dostávali denne na stravných lístkoch a kartách minimálne o 19 centov viac, čo by vychádzalo v priemere 4,18 eura na mesiac. Informoval o tom v pondelok prezident Asociácie moderných benefitov (AMOBE) Štefan Petrík.
Pre zmrazenie rastu stravného začiatkom roku 2020 by v súčasnosti reštaurácie i rodiny mali potenciálne až o jeden stravný lístok mesačne navyše. Náklady na obedy sa pritom zamestnancom predražili aj pre poplatky za donášku počas pandémie.
To, že súčasná výška príspevku na stravu už nestačí, potvrdzuje podľa AMOBE aj nedávny prieskum agentúry 2muse na vzorke 1 000 zamestnancov využívajúcich stravné lístky, karty alebo finančný príspevok.
Tí sa v prieskume vyjadrili, že ich priemerná útrata za obed sa pohybuje na úrovni 7,30 eura. V porovnaní s februárom 2020, zber dát prebehol pred zavedením protipandemických opatrení, je to nárast o 80 centov.
„Podľa samotných spotrebiteľov už minimálne stravné na úrovni 3,83 eura na deň absolútne nekorešponduje s realitou. Prakticky je to len polovica z toho, čo ľudia platia za obedy. Za zváženie určite stojí inšpirovať sa susedným Rakúskom, ktoré už na začiatku pandémie zdvojnásobilo stravné v krajine zo 4 na 8 eur denne,“ navrhuje Štefan Petrík.
Asociácia moderných benefitov združuje spoločnosti Edenred Slovakia, UP Slovensko a Doxx-Stravné lístky. Členovia asociácie zabezpečujú zamestnanecké benefity, vrátane papierových a elektronických stravných lístkov, pre viac ako 770 000 zamestnancov pracujúcich u takmer 35 000 zamestnávateľov a SZČO.
Viac k témam: Koronavírus, Pandémia, reštaurácie, stravné lístky, stravovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Slováci prichádzajú pre zmrazené stravné o peniaze, ceny v reštauráciách totiž stále rastú © SITA Všetky práva vyhradené.