Slovenské gastro hlási pre pandémiu veľký pokles tržieb. Analýza ukázala, ktorí zákazníci najmenej navštevujú podniky
Ľudia sa do reštaurácií vracajú len pomaly.
Filtrovať podľa kategórie
Ľudia sa do reštaurácií vracajú len pomaly.
Ak budete 29. septembra za volantom, môže vás zastaviť policajná hliadka, zmerať vám tlak a spýtať sa na váš cholesterol. A dokonca môžete po kontrole dostať i paradajkový pretlak.
Možnosť zmeniť zdravotnú poisťovňu využije každý rok množstvo Slovákov. Ak ste už aj vy uvažovali, či by sa vám to oplatilo, poradíme vám, na čo si treba dať pozor, aby ste svoje...
Potrebuje vaše dieťa okuliare? Ak áno, asi dobre viete, že deťom treba túto zdravotnícku pomôcku meniť pomerne často. Či už pre zlomený rám alebo úpravu dioptrií – vďaka...
Vladimir Slivjak pomáha pri budovaní opozície proti uhoľnému a jadrovému priemyslu v krajine v Rusku.
Podobné zbrane vyvíja aj Rusko, USA, Čína či Francúzsko.
Prémiová značka spotrebičov Miele už niekoľko rokov stojí na čele inovácií, ktoré napomáhajú ekologickým riešeniam aj pri bežných domácich prácach ako je upratovanie, varenie,...
Minister obrany Naď vidí za nízkym záujmom reštriktívne nastavený zákon o aktívnych zálohách.
Eduard Heger v utorok povedal, že pracovná skupina pre obnovu dôvery v právny štát pripravila zatiaľ 17 konkrétnych návrhov na to, ako riešiť nepriaznivú situáciu medzi...
K pohlavnému styku medzi deťmi malo dochádzať v centre pre deti a rodiny.
29.9.2021 (Webnoviny.sk) – Slovenský gastro sektor zaznamenal vlani pre pandémiu koronavírusu a obmedzenie prevádzok najväčší pokles tržieb za posledné štyri roky.
Vrátil sa tak pod úroveň spred tohto obdobia. Vyplýva to z analýzy s názvom Gastrorok 2020 od iniciatívy Pomoc pre gastro.
Trh gastra ovplyvnil podľa analýzy aj štýl práce z domu formou home office, ktorý zobral hostí prevádzkam v obchodných centrách a kancelárskych budovách. Ľudia sa do reštaurácií vracajú len pomaly, pričom najväčší prepad dopytu po službách v gastre je vo vekovej kategórii do 30 rokov.
„O slovenskom gastro segmente chýba množstvo dôležitých ekonomických informácií. Tento stav sme sa cez analýzu rozhodli zmeniť. Aj preto, aby sme začali hovoriť o ekonomických prínosoch gastra pre Slovensko s cieľom zvýšiť podporu pre tento sektor,“ uviedla hovorkyňa iniciatívy Pomoc pre gastro Magdaléna Koreny.
Gastro dlhodobo volá po rôznych formách podpory od vlády, ktorá sa však odvolávala na to, že kým prikročí k zavádzaniu ďalších a výraznejších nástrojov pomoci, potrebuje ich mať podložené dátami. Tie má teraz iniciatíva k dispozícii, podnikatelia na dialóg čakajú.
„Na mnohých miestach SR sú podmienky podnikania v gastre opätovne výrazne obmedzené, preto dúfame, že sa dočkáme kompenzácií. Bez toho ďalšie podniky neprežijú a dôjde k ďalšiemu prepúšťaniu. Vláda by mala komunikovať, aké nástroje pomoci pre nás pripravuje. Rovnako naliehavé sú opatrenia, ktorými by sa v našom sektore zvýšila zamestnanosť,“ povedal prevádzkovateľ siete NP Patisserie, Koliba, Fresh Arsene Becker.
Viac k témam: COVID-19, Ekonomické dopady koronavírusu, Gastrosektor, Koronavírus, pokles tržieb
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenské gastro hlási pre pandémiu veľký pokles tržieb. Analýza ukázala, ktorí zákazníci najmenej navštevujú podniky © SITA Všetky práva vyhradené.