Gastrosektor žiada zrušiť pandemickú komisiu, pri tretej vlne chce návrat k ústrednému krízovému štábu
Na gastrosektor dopadli protipandemické opatrenia najsilnejšie a ako prvé, zároveň trvali aj najdlhšie.
Filtrovať podľa kategórie
Na gastrosektor dopadli protipandemické opatrenia najsilnejšie a ako prvé, zároveň trvali aj najdlhšie.
Ide takmer o rovnakú sumu ako za prvé dva mesiace minulého roka, keď na Slovensku ešte nebola pandémia.
Aplikácia GreenPass bude fungovať na princípe QR kódov, rodičia si do nej budú môcť načítať aj potvrdenia svojich detí.
Pandemický zákon podľa právnikov musí zahŕňať účinný súdny prieskum zákonnosti prijatých opatrení.
S uznaním čínskej vakcíny Sinopharm však Rakúsko žiadne problémy nemá.
Záujem o bezemisnú a ekonomickejšiu jazdu elektromobilmi na Slovensku rastie.
TERNO real estate zavádza vo svojich predajniach novinku, ktorá poteší každého "ekonadšenca". Vo všetkých prevádzkach Terno a KRAJ je od konca mája možné obdržať pokladničný...
Ak sa niekto snaží ovplyvňovať orgány činné v trestnom konaní, tak sú to podľa Hegera bývalí premiéri Robert Fico a Peter Pellegrini.
Prioritu budú mať zraniteľné skupiny ľudí, ako starší alebo hendikepovaní ľudia.
Predseda parlamentu Boris Kollár uviedol, že nemôžu bez stanoviska finančného výboru pokračovať v schôdzi.
28.5.2021 (Webnoviny.sk) – Platforma #StáleMámeChuť zastupujúca gastro služby sa pripája k žiadostiam viacerých sektorov o zrušenie pandemickej komisie. Pri riadení pandemických opatrení podporuje návrat k Ústrednému krízovému štábu SR (ÚKŠ) ako hlavného poradného orgánu vlády.
„Na gastrosektor dopadli protipandemické opatrenia najsilnejšie a ako prvé. Tie boli neprehľadné a chaotické. Výsledky takéhoto riadenia pandémie negatívne zasiahli celú krajinu. Za jeden z dôvodov považujeme aj inštitút pandemickej komisie, ktorá je zložená v podstate z verejnosti neznámych členov, nevolených zástupcov, nereprezentujúcich kľúčové sektory života a podnikania,“ uviedol Vladimír Machalík zo #StáleMámeChuť.
Ústredný krízový štáb by mal podľa platformy pozostávať zo širokého spektra odborníkov. Nielen medicínskych, ale aj zo sektorov najviac zasiahnutých počas prvej a druhej vlny pandémie a odborníkov na krízové riadenie.
Len v samotnom roku 2020 boli totiž gastro prevádzky zatvorené až 19 týždňov. Návrhy, podnety a situácie z praxe však nebolo možné komunikovať priamo v diskusiách vedúcim k zavádzaným opatreniam. Tie tak boli neraz robené podľa platformy od stola, bez prehľadu situácie v praxi.
„Pandemická komisia prijíma rozhodnutia, nezaložené na faktoch, ale na pocitoch, ktoré viedli neraz k nesprávnym rozhodnutiam ovplyvňujúcim celú krajinu. Komisia nezverejňuje dáta, matematické modely ani vedecké štúdie, na základe ktorých robí rozhodnutia. Ak bude tretia vlna, požadujeme, aby bol hlavným poradným orgánom vlády ÚKŠ, ktorý je transparentným a legislatívne ukotveným orgánom, zriadeným práve pre krízové situácie štátu,“ uviedol generálny manažér Asociácie hotelov a reštaurácií Marek Harbuľák.
Platforma #StáleMámeChuť združuje 14 kľúčových združení a iniciatív podnikateľov a dodávateľov v gastro sektore na Slovensku.
Viac k témam: #StáleMámeChuť, bezpečnostné opatrenia, Ekonomické dopady koronavírusu, gastrosektor
Zdroj: Webnoviny.sk – Gastrosektor žiada zrušiť pandemickú komisiu, pri tretej vlne chce návrat k ústrednému krízovému štábu © SITA Všetky práva vyhradené.