IKEA radí ako neplytvať jedlom a ušetriť
Prispieť k lepšej budúcnosti nielen pre svoju generáciu, no predovšetkým pre tie ďalšie, môže každý z nás.
Filtrovať podľa kategórie
Prispieť k lepšej budúcnosti nielen pre svoju generáciu, no predovšetkým pre tie ďalšie, môže každý z nás.
Jana Tomas sa vo svete módy pohybuje dvadsať rokov. Známa slovenská módna štylistka má obľúbený blog janatini.com, a rovnako tak profil na Instagrame @janatini, kde má aktuálne...
Zamestnávatelia môžu žiadať o príspevky na mzdy zamestnancov za máj až do 31. júla 2020.
Nezodpovedná vodička uháňala obcou rýchlosťou 129 kilometrov za hodinu.
Európski lídri sa stále dohadujú na maximálnom zozname bezpečných tretích krajín, ktorým Európska únia otvorí svoje vonkajšie hranice. Má ich byť 14 alebo 15.
Jednou z jeho obetí bola aj 80-ročná Banskobystričanka, ktorú podvodom obral i 1 200 eur.
Zákaz zostane platný, pokiaľ bude jej šéf Dmitrij Kiseľov čeliť sankciám EÚ.
Oficiálni predstavitelia trvajú na tom, že prezidenta o údajnej dohode z roku 2019 "osobne" neinformovali.
Hoci často ide o vysokokvalifikovaných odborníkov, verejnosť ich tak nevníma.
Ministerka obrany Annegret Kramp-Karrenbauer na stredu zvolala tlačovú konferenciu, kde chce prezradiť viac o "štrukturálnej analýze" Kommando Spezialkräfte (KSK).
1.7.2020 (Webnoviny.sk) – Prispieť k lepšej budúcnosti nielen pre svoju generáciu, no predovšetkým pre tie ďalšie, môže každý z nás. Stačí si osvojiť zopár jednoduchých zvykov a postupnými, malými krokmi sa začať správať zodpovedne voči našej planéte. Navyše, viete tak ušetriť i nemalé peniaze do rodinného rozpočtu. Inšpirujte sa radami a produktmi od IKEA.
Vedeli ste, že približne tretina potravín, vyrobených každoročne na celom svete pre ľudskú spotrebu, skončí v odpade alebo sa inak znehodnotí?
Máme pre vás jednoduché tipy, ako znížite množstvo odpadu a ešte ušetríte. Zariaďte si v kuchyni praktické miesto na triedenie odpadu, pripravte si jedálny lístok na celý týždeň alebo odložte zvyšky jedla do mrazničky. To zvládne naozaj každý.
Dobrým grifom je mať svoj systém v uskladňovaní potravín v chladničke. Napríklad, tie s končiacou spotrebou umiestnite dopredu, zatiaľ čo tie, ktoré ešte „majú čas“, môžete poskladať v zadných radoch. Majte i samostatné priehradky na podobné potraviny. Zeleninu nemiešajte s ovocím. Navyše, mnohé, najme to tropické ako banán či mango do chladničky ani nepatria. Nie každej surovine chlad totižto prospieva. To platí napríklad aj pre avokádo, baklažán, cuketu a dokonca aj pre paradajky.
Nie je umením navariť chutne s nekončiacim zoznamom ingrediencií a surovín. Skutočným kumštom je navariť chutne pre seba i celú rodinu z toho, čo ponúka aktuálne naša chladnička alebo špajza. Stačí len trocha zapojiť fantáziu, „posurfovať“ po internete a nájdete mnoho chutných a dokonca i rýchlych receptov na takéto ekonomické a i zodpovedné varenie. Častokrát je to o varení z troch ingrediencií. Navyše, ak doma pravidelne dopĺňate základné potraviny ako múka, vajce, mlieko, strukoviny či cestoviny, vždy sa dá vymyslieť chutný obed alebo večera, ba dokonca i napiecť koláč. A keď sa zvýši, jedlo určite nevyhadzujte. Napríklad takú večeru stačí uskladniť do dózy a vziať si ju druhý deň na obed do práce.
Druhý variant ako šetriť a neplytvať jedlom je rozmanité spracovanie potravín. Nemusíme ich hneď vyhadzovať, i keď sú už chvíľu doma. Napríklad, ak majú rožky už nejaký ten deň a nie sú úplne mäkké, môžete si ich dať zapiecť so zeleninou, syrom a vajíčkom, alebo využiť ako „cesto“ do obľúbenej žemľovky.
Zvyšky z večere ľahko uskladníte v nádobách IKEA 365+. Vďaka praktickému tesniacemu vrchnáku sa jedlo nevyleje a zostane dlhšie čerstvé. To znamená menej odpadu a viac spokojných stravníkov.
Informačný servis
Viac k témam: IKEA, PR
Zdroj: Webnoviny.sk – IKEA radí ako neplytvať jedlom a ušetriť © SITA Všetky práva vyhradené.