Michelinská hviezda mieri do Tatier. Bude ju mať Hotel Lomnica
Pod Lomnickým štítom sa začiatkom novembra dotkneme hviezd. Slovensko čaká gastronomická udalosť európskeho formátu, ktorá sa odohrá v Hoteli Lomnica 8. a 9. novembra 2019....
Filtrovať podľa kategórie
Pod Lomnickým štítom sa začiatkom novembra dotkneme hviezd. Slovensko čaká gastronomická udalosť európskeho formátu, ktorá sa odohrá v Hoteli Lomnica 8. a 9. novembra 2019....
Google zároveň pridáva pre užívateľov spôsob kontrolovania svojich hesiel prostredníctvom správcu hesiel, aby mali istotu, že sú stále bezpečné.
SNS bola podľa jej predsedu Andreja Danka pripravená rokovať o systéme zvyšovania minimálnej mzdy.
Krátky protest ukončili hasiči, ktorí muža postriekali vodou.
Motorkár chcel policajtom ujsť, ale riskantnú jazdu nezvládol a havaroval. Pri sebe mal tašku, ktorú prehodil cez plot rodinného domu, do ktorého narazil.
Podľa Porošenka nedostali žiadne záruky, že získajú opätovnú kontrolu nad hranicou s Ruskom.
Podľa ministra financií Ladislava Kamenického však zvýšenie minimálne mzdy má na rozpočet verejnej správy neutrálny dopad.
Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru v Sabinove začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.
Politik už predtým vyhlásil, že Británia odíde z EÚ 31. októbra, a to s dohodou, či bez nej.
Tvrdí to nová kniha z pera dvoch novinárov denníka The New York Times.
2.10.2019 (Webnoviny.sk) – Pod Lomnickým štítom sa začiatkom novembra dotkneme hviezd. Slovensko čaká gastronomická udalosť európskeho formátu, ktorá sa odohrá v Hoteli Lomnica 8. a 9. novembra 2019. Historický unikát bude totiž hostiť významného talianskeho šéfkuchára Enrica Bartoliniho (39), fenoména michelinského bedekra. Počas celej kariéry mu inšpektori udelili až šesť michelinských hviezd, a to vďaka jeho piatim reštauráciám.
Gastronomická špička z Milána Enrico Bartolini predvedie počas dvoch večerov doslova svoje kulinárske „Crème de la Crème“, pamätné 9-chodové menu s názvom „Back to the Roots“ – „Návrat ku koreňom“. Talent v oblasti fine-diningu čoskoro odpremiéruje v spolupráci s tímom kuchárov Reštaurácie Sissi, ktorá je súčasťou Hotela Lomnica.
Hosťovanie talianskeho šéfkuchára na Slovensku je rozhodne výnimočným momentom pre našu modernú národnú gastronómiu. Nielen jeho počet hviezd, ktorý je zaznamenaný v Michelinskom sprievodcovi, je vrcholom celého ľadovca. Do popredia sa totiž dostáva netradičný edukačný presah.
V nasledujúcich riadkoch vysvetľuje rozmer gastronomického podujatia tá najpovolanejšia Ing. Zuzana Semanová, generálna riaditeľka Hotela Lomnica. „Je verejne známe, že aj na Slovensku z času na čas hosťujú michelinskí šéfkuchári. Jedinečnosť nášho podujatia s Enricom Bartolinim však spočíva v nastavení myšlienky celého pop upu. Na príprave dvoch zážitkových večerí sa budú totiž v plnej miere podieľať aj kuchári Hotela Lomnica. Práve tento fakt je na naše pomery naozaj nevídaný a nový. Enrico predstaví umenie nielen hosťom, ale svoje know-how a skúsenosti odovzdá aj kuchárom Reštaurácie Sissi. Naši kolegovia sa na tento moment nesmierne tešia, pretože inšpirácie od Enrica budú môcť zúročiť v ďalšej práci,“ skonštatovala riaditeľka, ktorá zároveň považuje návštevu michelinskej špičky za významnú udalosť pre slovenskú gastronómiu.
„Enrico je človek, ktorý okrem svojich reštaurácií hosťuje na podujatiach takmer po celom svete. Je pre nás obrovská česť, rovnako tak aj pre Slovensko, že budeme u nás hostiť hviezdu takéhoto formátu. Získať ho bolo na jednej strane o šťastí. Bolo potrebné byť v správnom čase na správnom mieste, a to nám vyšlo. Tá druhá časť je ešte podstatnejšia. Rozhodujúci bol totiž priestor, kvalita gastro portfólia a produkt, ak to tak nazvem, ktorý sme mohli v Hoteli Lomnica vďaka rozvoju nášho fine-diningu Enricovi ponúknuť,“ dodala Ing. Zuzana Semanová.
Talianskym šéfkuchárom sa prítomnosť hviezd na dvoch zážitkových večeroch 8. a 9. novembra nekončí. Neodmysliteľnou súčasťou degustačných večerí je aj tzv. „wine pairing“, čiže párovanie jednotlivých chodov s vínami, ktoré celkový chuťový dojem z pokrmov správne vyzdvihne a dotvorí. Umenie michelinského šéfkuchára doplnia produkty z portfólia vinárstva Mazzei, ktoré svoju históriu v Taliansku píše od roku 1435. Pri tejto príležitosti zároveň prvýkrát navštívi Slovensko aj markíz Francesco Mazzei, ktorý je pokračovateľom toskánskeho vinárskeho rodu a zároveň výkonným riaditeľom vinárstva. Okrem Tatranskej Lomnice však ešte predtým navštívi Bratislavu, a tak 7. novembra predstaví umenie „wine pairingu“ na zážitkovej večeri v reštaurácii Selaví. Tentoraz však v tandeme so šéfkuchárom Jirkom Zajíčkom.
Enrico Bartolini pochádza z Toskánska. Už vo svojom mladom veku upútal pozornosť popredných reštauračných kritikov, ktorí ho hodnotili ako jedného z najsľubnejších a najtalentovanejších mladých kuchárov v Taliansku. Mal iba 29 rokov, keď vo svojej profesionálnej kariére získal v roku 2008 prvú michelinskú hviezdičku v reštaurácii Le Robinie v Oltrepo Pavese. V súčasnosti ich Bartolini má šesť v piatich reštauráciách. Je tak talianskym šéfkuchárom s ich najväčším počtom v celosvetovo známom Michelinskom sprievodcovi.
Inzercia
Viac k témam: gastronómia, hotel, Hotel Lomnica, Michelinská hviezda, PR, reštaurácia, Tatranská Lomnica
Zdroj: Webnoviny.sk – Michelinská hviezda mieri do Tatier. Bude ju mať Hotel Lomnica © SITA Všetky práva vyhradené.