Slovákom chýbajú otvorené reštaurácie, doma neradi varia a nemôžu sa stretávať s blízkymi
Ľudia si najčastejšie z reštaurácií objednávajú preto, lebo si chcú pochutnať.
Filtrovať podľa kategórie
Ľudia si najčastejšie z reštaurácií objednávajú preto, lebo si chcú pochutnať.
Posledný februárový nárast majú na svedomí hlavne ceny cukru a rastlinných olejov.
Myslí si to zahraničnopolitický analytik Pavol Demeš.
Stĺp popola a lávy dosiahol v nedeľu výšku desiatich kilometrov.
Rozvrátiť koalíciu dokážu podľa ministra životného prostredia len vnútorní odporcovia.
MH Invest plánuje začať rokovať s investormi, ktorí prejavili záujem o realizáciu tzv. People centra.
Zo zasadnutí parlamentu a jeho výborov navrhuje skupina poslancov zabezpečiť audiovizuálne prenosy, ktoré by boli dostupné pre verejnosť.
Firma, ktorú poslanec riadi, mala za sprostredkovanie zmlúv na nákup rúšok získať až 250-tisíc eur.
Dôvodov platovej nerovnosti je viacero, ženy napríklad častejšie pracujú na skrátený pracovný úväzok.
V exteriéroch sa budú môcť stretávať skupiny do desať ľudí, doteraz sa mohli zhromaždiť maximálne štyria ľudia.
7.3.2021 (Webnoviny.sk) – Otvorené reštaurácie chýbajú 68 percentám opýtaných Slovákov. Vyplýva to z prieskumu iniciatívy Rozbaľte to, ktorá bude pomáhať gastronomickému sektoru a vyzývať ľudí, aby si objednali jedlo.
„Z prieskumu realizovaného vo februári vyplýva, že viac ako dvom tretinám opýtaných Slovákov chýba počas pandémie koronavírusu možnosť stravovať sa v reštauráciách a až 85 percentám respondentov obmedzila pandémia možnosť stretnúť sa s rodinou a priateľmi,“ uvádza iniciatíva s tým, že do reštauračných zariadení Slováci chodievajú nielen preto aby sa najedli, ale tiež preto, aby v nich strávili čas s blízkymi.
Viac ako polovica respondentov (57 percent) uviedla, že si v súčasnosti objednáva jedlo domov. „Najčastejším dôvodom, prečo si respondenti v prieskume objednávajú jedlo z reštauračných zariadení, je nechuť variť, nasledovaná tým, že si chcú pochutiť,“ uvádza iniciatíva.
Prieskum tiež zistil, že zhruba každý štvrtý opýtaný Slovák si počas pandémie zadováži jedlo z reštaurácie aspoň raz do týždňa. „Tri štvrtiny opýtaných si pritom najčastejšie objednávajú jedlo na obed. Večeru si necháva doviezť necelá polovica respondentov,“ vyplýva z prieskumu.
Iniciatíva Rozbaľte to na Slovensku odštartovala 1. marca. Hlavnými postavami jej videí sú zástupcovia siedmich reštaurácií, ktoré varia jedlá na rozvoz, alebo majú zriadené výdajné okienko. „Týchto sedem podnikov sa stalo pomyselnými reprezentantmi tisícok ďalších, ktoré to nevzdali,“ uvádza iniciatíva.
Viac k témam: jedlo, Koronavírus, prieskum, reštaurácie
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovákom chýbajú otvorené reštaurácie, doma neradi varia a nemôžu sa stretávať s blízkymi © SITA Všetky práva vyhradené.